Για πρώτη φορά στο Μιλάνο έκθεση αφιερωμένη στον Azzedine Alaïa

Για πρώτη φορά στο Μιλάνο έκθεση αφιερωμένη στον Azzedine Alaïa
Μπορεί ο Azzedine Alaïa να έφυγε από τη ζωή πέρυσι, ωστόσο, θα βρίσκεται πάντα στις μνήμες πολλών ως σχεδιαστής και αρχιτέκτονας της μόδας.

Ο Azzedine Alaïa, που εντυπωσίασε τον κόσμο με τα τέλεια υφάσματα που αγκάλιαζαν αισθησιακά το γυναικείο σώμα, θα «βρίσκεται» στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου μέσα από μία έκθεση. Τα σχέδια του θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Azzedine Alaïa Couture Sculpture» που υποστηρίζεται από την Azzedine Alaïa Association και την ιταλική Vogue σε συνεργασία με το Place Vendôme Qatar.


Πίσω από την υλοποίηση βρίσκεται ο ιστορικός μόδας και επιμελητής Olivier Saillard, ο οποίος έχει επιλέξει 21 look του Azzedine Alaïa τα οποία και θα παρουσιαστούν μέσα σε μια αίθουσα με νωπογραφίες του καλλιτέχνη Giambattista Tiepolo, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

Οι δημιουργίες του θα εκτεθούν σε μανεκέν-γλυπτά εμπνευσμένα από την Naomi Campbell, η οποία είχε μια ιδιαίτερη σχέση, πατέρα-κόρης, μαζί του.

Ο Azzedine Alaïa ήξερε να αναδεικνύει το γυναικείο σώμα καλύτερα από τον καθένα και οι γυναίκες τον αγαπούσαν και τον αγαπούν, όπως και τα bandage dresses, τα οποία και λάτρευε.

Το γυναικείο σώμα ήταν το σημείο αναφοράς και τα ρούχα του ήταν πάντα κομψά, με το «ύφασμα να κυλάει τόσο από μπροστά, όσο και από πίσω», όπως έλεγε και ο ίδιος.

Δημιουργίες του έχουν φορέσει κορυφαία μοντέλα, όπως η Naomi Campbell και η Cindy Crawford, αλλά και η Tina Turner, η Lady Gaga, η Grace Jones, η Michelle Obama και η Carla Bruni.Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 21-25 Σεπτεμβρίου στο Palazzo Clerici, με τα εγκαίνια να γίνονται στις 20 του μήνα.


Scroll To Top