Η επιστροφή των χαμηλοκάβαλων τζιν είναι γεγονός

Η επιστροφή των χαμηλοκάβαλων τζιν είναι γεγονός

Θυμάστε την δεκαετία των 00s όπου ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε αρκετά από τα trends της τότε εποχής;

Όταν η Beyoncé, η Mariah Carey και η Kate Winslet με τα πιο juicy κορμιά τόλμησαν να φορέσουν χαμηλοκάβαλα παντελόνια δέχτηκαν αρκετά αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση τους, λόγω του ότι δεν είχαν την ιδανική επίπεδη κοιλιά για τα τότε πρότυπα της δεκαετίας.

Το body shaming ήταν στα «φόρτε» του καθώς σε όλα τα περιοδικά κυκλοφορούσαν φωτογραφίες με αρκετά αδύνατες κοπέλες και άρθρα για εξαντλητικές δίαιτες.

Η δεκαετία των 00s επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία των νεαρών κοριτσιών. Πολλές νέες κοπέλες ακολουθούσαν συμβουλές αδυνατίσματος από περιοδικά τα οποία προωθούσαν skinny πρότυπα και δημιουργούσαν μία τοξικότητα για την εμφάνιση των γυναικών.

Ευτυχώς όμως με την πάροδο του χρόνου τα γυναικεία πρότυπα άλλαξαν. Στο λεξιλόγιο μας μας μπήκαν ορολογίες όπως «plus-size» και έγινε αποδεκτό το κάθε σώμα στη κοινωνία  μέσα από μοντέλα και δημόσια πρόσωπα της showbiz τα οποία προωθούσαν τη διαφορετικότητα και την αγάπη που πρέπει να δείχνει η κάθε γυναίκα στο σώμα της.

Τα χαμηλοκάβαλα τζιν έφυγαν από τη μόδα και τη θέση τους πήραν τα ψηλόμεσα παντελόνια τα οποία αγκάλιαζαν με πιο κολακευτικό τρόπο το σώμα των περισσότερων γυναικών στον πλανήτη καθώς αναδείκνυαν το κάθε σωματότυπο διαφορετικά.  

Φέτος, μετά από χρόνια, βλέπουμε ξανά την επιστροφή των χαμηλοκάβαλων τζιν, γεγονός που κάνει αρκετές γυναίκες οι οποίες ακολουθούν πίστα τη μόδα να δυσανασχετούν.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο σημερινός τρόπος σκέψης έχει αλλάξει και οι γυναίκες δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα όπως παλαιότερα από τα πρότυπα που προβάλλονται, καθώς και τα media έχουν πάψει να βομβαρδίζουν το γυναικείο κοινό για το πως πρέπει να ντύνεται.

Η επιστροφή ενός trend που τάραξε την ψυχολογία των γυναικών σε μία δεκαετία  δεν σημαίνει ότι θα έχεις ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να γυρίσουν σε εξαντλητικές δίαιτες και λανθασμένα πρότυπα. Η κοινωνία αλλάζει και σίγουρα προς το καλύτερο. Η κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει όποιο τζιν θέλει με όποιον τρόπο θέλει, είτε είναι χαμηλοκάβαλο είτε ψηλόμεσο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top