Η Gucci γίνεται η πρώτη eco friendly εταιρεία μόδας!

Η Gucci γίνεται η πρώτη eco friendly εταιρεία μόδας!

 

Με τη βιομηχανία της ένδυσης να αποτελεί τη δεύτερη πιο ρυπογόνα βιομηχανία παγκοσμίως η βιωσιμότητα στη μόδα κρίνεται πλέον απαραίτητη. Όντας ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας η Gucci ευαισθητοποιείται και δεσμεύεται να αλλάξει τακτική μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του ο Marco Bizzarri, πρόεδρος της Gucci, επιβεβαίωσε ότι το show που θα παρουσιάσει ο οίκος μόδας κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο θα είναι απαλλαγμένο από το διοξείδιο του άνθρακα και τις βλαβερές του συνέπειες στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα ληφθούν υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου από την μεταφορά των 1000 καλεσμένων του show στο Μιλάνο (μετακινήσεις με αεροπλάνα, τρένα και shuttles) αλλά και αυτές που θα χρειαστεί η παραγωγή η οποία μάλιστα θα χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο ξύλο για τα σκηνικά της επίδειξης.

Επιπλέον, η εταιρεία θα ελέγξει την κατανάλωσή της σε νερό και ηλεκτρικό, ένα ακόμη φλέγον ζήτημα στο θέμα της βιωσιμότητας στη μόδα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο πολυτελής οίκος μόδας θα απαλλάξει πλήρως την εφοδιαστική του αλυσίδα από διοξείδιο του άνθρακα και αέρια του θερμοκηπίου μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου γεγονός που κάνει τη Gucci την πρώτη εταιρεία μόδας με ISO 20121 certification, καθιστώντας την πρότυπο για την διαχείριση βιώσιμων εκδηλώσεων από τον International Organization for Standardization.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top