Η Miss England άφησε το στέμμα της για να δουλέψει ως γιατρός για τον κορωνοϊό

Η Miss England άφησε το στέμμα της για να δουλέψει ως γιατρός για τον κορωνοϊό

 

Η Miss England 2019 επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία από το εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα της ως γιατρού εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για την Bhasha Mukherjee, η οποία είχε διακόψει την ειδικότητά της μετά τα καλλιστεία Μις Κόσμος, που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, όπου εκπροσώπησε την Αγγλία.

Από τις αρχές Μαρτίου, η 24χρονη βρισκόταν στην Ινδία και επισκέπτονταν σχολεία κάνοντας δωρεές σε γραφική ύλη, ενώ ενίσχυαν οικονομικά και ένα σπίτι για εγκαταλειμμένα κορίτσια.

Όταν άρχισε η κατάσταση με τον κορωνοϊό να χειροτερεύει στη Μεγάλη Βρετανία, η Mukherjee άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τους πρώην συναδέλφους της στο νοσοκομείο που δούλευε, το Pilgrim Hospital στη Βοστώνη της ανατολικής Αγγλίας, που της περιέγραφαν πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Τότε η Mukherjee επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσοκομείου για να τους πει ότι θέλει να επιστρέψει.

Όπως είπε στο CNN, της φαινόταν λάθος να φορά στο στέμμα της Μις Αγγλίας, έστω και στα πλαίσια ανθρωπιστικού έργου, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν από κορωνοϊό και οι συνάδελφοί της δουλεύουν τόσο σκληρά.

«Ακόμα και όταν κάνεις όλο αυτό το ανθρωπιστικό έργο, περιμένουν από εσένα να φοράς το στέμμα σου και να δείχνεις όμορφη. Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι. Θέλω να έρθω και να πάω κατευθείαν στη δουλειά.

Ήταν απίστευτο το πώς ολόκληρος ο κόσμος τιμά όλους τους εργαζομένους που βρίσκονται στο επίκεντρο και ήθελα να είμαι ένας από αυτούς, και ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω», λέει.

Έτσι, η Mukherjee επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από συνεννόηση με τις βρετανικές αρχές στην Καλκούτα, ώστε να βρεθεί πτήση για το Λονδίνο, μέσω Φρανκφούρτης.

«Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για μένα να είμαι Μις Αγγλία και να βοηθάω την Αγγλία, από μια εποχή μεγάλης ανάγκης», είπε η ίδια, που βρίσκεται σε απομόνωση για μία με δύο εβδομάδες, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει ως γιατρός στο νοσοκομείο της. Ειδικεύεται σε αναπνευστικά προβλήματα, αλλά, όπως είπε, οι γιατροί τώρα δουλεύουν όπου χρειάζεται.

 

Scroll To Top