Ποιο είναι το ιδανικό ύψος στα τακούνια για εσένα;

Ποιο είναι το ιδανικό ύψος στα τακούνια για εσένα;

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των γυναικών. Στην πραγματικότητα όμως, αρχικά εφευρέθηκαν για καθαρά πρακτικούς λόγους, καθώς ήταν η προσθήκη στα παπούτσια έτσι ώστε να μπορούν να περπατούν οι άνθρωποι στους δρόμους, οι οποίοι ήταν από χώμα και γέμιζαν λάσπες, όταν ο καιρός ήταν βροχερός.

Πολύ αργότερα απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο λόγος που τα κάνει τόσο σέξι, είναι η καμπύλη που σχηματίζει το πόδι πάνω σε αυτά.Τακούνια υπάρχουν πολλά.

Μπορεί να βρεις kitten heels, τα οποία είναι 3-5 εκατοστά και θυμίζουν κάτι από τα 1950s, και κολακεύουν κυρίως τις ψηλόλιγνες, με αδύνατα πόδια σιλουέτες, μέχρι τα πολύ πολύ ψηλά τακούνια που φτάνουν ακόμα και τα 15 εκατοστά και συνήθως συνοδεύονται με πλατφόρμα/φιάπα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού.Αν θέλεις να φορέσεις πολύ ψηλά παπούτσια αλλά δεν είσαι συνηθισμένη, είναι προτιμότερο να επιλέξεις τα 8-10 εκατοστά, μιας και με αυτά θα νιώθεις σίγουρα πιο άνετα.Τα χαμηλά τακούνια, μέχρι 5 εκατοστά, θα λέγαμε ότι είναι μια εναλλακτική για τα flat παπούτσια, καθώς αυτό που κάνουν είναι να δίνουν μια ελαφρώς πιο formal νότα στο ντύσιμό σου.

Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση καθώς το κλειδί είναι να μπορεί κανείς να περπατήσει κομψά.Άλλωστε κανένα παπούτσι δε θα είναι ελκυστικό αν δε μπορείς να το υποστηρίξεις, οπότε φρόντισε να επιλέξεις το τακούνι, πάνω στο οποίο μπορείς να περπατήσεις άνετα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!Scroll To Top