Τα εντυπωσιακά κουστούμια του Riccardo Tisci για τη νέα performance της Marina Abramovic

Τα εντυπωσιακά κουστούμια του Riccardo Tisci για τη νέα performance της Marina Abramovic

 

Πρεμιέρα θα κάνει σε  λίγες ημέρες στην Όπερα της Βαυαρίας, η νέα οπερετική performance της πρωτοπόρου καλλιτέχνιδας Marina Abramovic  με τίτλο «7 Deathes of Maria Callas».

Η Marina Abramovic που συνδέεται με μια φιλία ετών με τον Riccardo Tisci, ανέθεσε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Burberry, να δημιουργήσει τα κουστούμια για την παράσταση.  

«Όταν ήρθε η ευκαιρία για να γίνει πραγματικό αυτό το project, δεν υπήρχε άλλη ομάδα με την οποία θα ήθελα να συνεργαστώ: ο Riccardo έπρεπε να κάνει όλα τα κουστούμια γιατί εγώ κι αυτός είμαστε αγάπη, αυτός είναι η μόδα και εγώ η τέχνη, δυο λέξεις που συναντιούνται σ' ένα δημιουργικό διάλογο αγάπης, σεβασμού, ελευθερίας», είπε η Marina Abramovic  για τη συνεργασία τους.

H perfomance- όπερα της Abramovic επιδιώκει μια επαν-ερμηνεία πάνω στους πιο διάσημους χαρακτήρες που ερμήνευσε η Μαρίας Κάλλας και περιλαμβάνει σκηνές από τις όπερες Tosca, Norma, La Traviata, Carmen, Otello, Lucia di Lammermoor και  Madame Butterfly. Τα extravagant κουστούμια γι' αυτές τις αναφορές της performance ανέλαβε να σχεδιάσει ο Tisci με στόχο, βέβαια, να αντανακλούν την τραγική ηρωίδα, αλλά μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα.

Ο Tisci μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφίες από το fitting της Marina Abramovic στο ατελιέ του και τα κουστούμια της παράστασης, και απ' αυτές γίνεται ξεκάθαρο ότι έχει φέρει μία φρεσκάδα, και μοντέρνες πινελιές, σε κουστούμια με ιστορικές για την όπερα αναφορές, διατηρώντας παράλληλα και την απαραίτητη δραματικότητα που επιβάλλουν οι ενδυμασίες της όπερας.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Marina @abramovicinstitute #family

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riccardo Tisci (@riccardotisci17) στις

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού

 

Scroll To Top