Το λαμπερό Alta Moda show των Dolce & Gabbana στη Σικελία με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα

Το λαμπερό Alta Moda show των Dolce & Gabbana στη Σικελία με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα

 

Οι εμβληματικοί Dolce & Gabbana παρουσίασαν τη νέα συλλογή τους στην επίδειξη Alta Moda στη Σικελία με φόντο το περίφημο, μνημειακό αξιοθέατο του Ναού της Ομόνοιας στην «κοιλάδα των ναών» του Ακράγαντα.

Το σχεδιαστικό δίδυμο κατάφερε για ακόμη μια φορά να εντυπωσιάσει τον κόσμο της μόδας με τις κομψές και πληθωρικές δημιουργίες του  δείχνοντας την «υπερβολική πολυτέλεια στις καλύτερες στιγμές της»!

Χρυσά βέλη, κίονες, δάφνινα στεφάνια, ολοκέντητες ζώνες, αγάλματα, αρχαϊκά ανάγλυφα που παρέπεμπαν σε αγγεία κόσμησαν τα πιο περίτεχνα  ρούχα και αξεσουάρ.

Η προετοιμασία της συλλογής αλλά και του show διήρκεσε σχεδόν 2 χρόνια, αφού ακόμη και η ίδια η κατασκευή με την ξύλινη πασαρέλα πάνω στην άμμο ήταν ένα απαιτητικό έργο.

Οι 125 δημιουργίες ήταν όλες εμπνευσμένες από την αισθητική της αρχαιότητας: κεντητά φορέματα με αρχαίες φιγούρες, αξεσουάρ φαρέτρες με βέλη, χρυσές λεπτομέρειες και αέρινα υφάσματα, έδιναν την αίσθηση ότι πάνω στο catwalk περπατούσαν θεότητες της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας.

 

Scroll To Top