Το μίνι ντοκιμαντέρ του οίκου Dior για την Υψηλή Ραπτική που αξίζει να δείτε!

Το μίνι ντοκιμαντέρ του οίκου Dior για την Υψηλή Ραπτική που αξίζει να δείτε!

Ο γαλλικός οίκος φέρνει στο φως αυτό το μοναδικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του μέσα από τα πλούσια αρχεία του. Στόχος είναι να «δώσει κάτι ανάλαφρο αυτή την περίοδο που όλοι δοκιμάζονται».

 Ο Christian Dior ήταν ένας παθιασμένος άνθρωπος που δεν πίστευε στα ημίμετρα. «Ό,τι κι αν κάνεις –είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για διασκέδαση- κάντο με πάθος, ζήσε με πάθος» είχε γράψει.

Ήταν ένας οραματιστής που άλλαξε την ιστορία της μόδας, όχι μόνο με το iconic New Look του, αλλά και με την μοναδική αισθητική του που παραμένει πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα. Παρόλο που ο ίδιος αποκαλούσε τον Balenciaga "Master”, τα σχέδια και οι τεχνοτροπίες του αποτελούν παράδειγμα και ήταν ανάμεσα σ’ αυτές που έθεσαν τις βάσεις για τη σύγχρονη Υψηλή Ραπτική και όχι μόνο.

Το ντοκιμαντέρ Haute Couture σκηνοθέτησε ο Henri A. Lavorel, και μας ταξιδεύει μέχρι και τα παρασκήνια της 30 Avenue Montaigne. Με υλικό από τα ατελιέ του Christian Dior, προσφέρει μία περιήγηση στη δημιουργία της Autumn-Winter 1949 haute couture συλλογής, καθώς την περιγράφει ο ίδιος ο Dior.

To «The world of Monsieur Dior in his own words» είναι ήδη διαθέσιμο:

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top