Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, αυτή τη φορά στην Κύπρο.

Χθες Τρίτη, ένας 23χρονος Ελληνοκύπριος μετέβη στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας και κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το philenews, ο νεαρός έφτασε στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Η καταγγελία του 23χρονου αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ο 23χρονος κατήγγειλε τη Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη το 2013, όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν τότε στην Κύπρο για μια θεατρική παράσταση την οποία σκηνοθετούσε. Ο νεαρός ήταν τότε 15 ετών.

Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι δεν ξεπέρασε ποτέ την τραυματική εμπειρία του και σήμερα βιώνει βαριές κρίσεις πανικού, ενώ οι γονείς του δεν γνωρίζουν όσα έχει περάσει.

Επίσης ο νεαρός άνδρας υποστηρίζει ότι μετά από εκείνη την παγωμένη βραδιά ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι συνέβη κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους.

«Με πήγε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο»

Όπως είπε ο 23χρονος, που λάτρευε το θέατρο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013, πήγε να δει το έργο που σκηνοθετούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καθόταν στην τρίτη σειρά, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να τον κοιτάζει επίμονα. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να παρακολουθεί το θεατρικό.

Όταν τελείωσε η παράσταση και φεύγοντας από τον χώρο, ένιωσε ένα άγγιγμα στον ώμο. Γύρισε και είδε τον κ. Λιγνάδη, τον οποίο δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο γνωστός ηθοποιός τού συστήθηκε και του είπε ότι είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης. Το παιδί ενθουσιάστηκε, αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε κάποιον γνωστό σκηνοθέτη από κοντά.

Ο κ. Λιγνάδης τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του 23χρονου, του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να μιλήσουν. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ήταν ένας σκοτεινός χώρος με ελάχιστο φως, που είχε παραχωρηθεί προσωρινά στον σκηνοθέτη για τη διαμονή του.

Εκεί, σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο σκηνοθέτης φέρεται να του είπε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός και ότι θα τον βοηθούσε να κάνει σημαντικές γνωριμίες. Η κατάσταση, όμως, δεν άργησε να ξεφύγει. Ο γνωστός σκηνοθέτης φέρεται να ζήτησε από τον 15χρονο να του κάνει μασάζ και στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Πηγή: philenews

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!