Από σήμερα Τρίτη αρχίζουν οι καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα καταθέσουν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την έρευνα των δύο εισαγγελέων και ότι με στοιχεία θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν τα δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά αρκετά στοιχεία.

Aνάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Εισαγγελία σοβαρά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Εισαγγελία να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού και να συνενωθούν με αυτήν που βρίσκεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και o πατέρας Αντώνιος, τον οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει τις 10 και αφορούν κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Ανακοινώνεται η νέα διοίκηση

Οι ανακοινώσεις για τη νέα διοικητική ομάδα δεν θα αργήσουν, ίσως γίνουν και εντός της ημέρας, μιας και είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να κλείσει.

Οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Κιβωτού θα είναι προσωπικότητα κύρους και με εμπειρία στον τομέα των κοινωνικών δομών, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και η υπόλοιπη σύνθεση του Δ.Σ., ενώ το σχήμα δεν θα είναι υποχρεωτικά επταμελές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!