Νέα κανονικότητα από αύριο Δευτέρα, για τους μη εμβολιασμένους καθώς θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα rapid test για να εργαστούν, να κινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς ή να μπουν σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο.

To απόγευμα της Κυριακής δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα. Φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» και τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Περιλαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας ανά τομέα δραστηριότητας όπως δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαστήρια, νοσοκομεία, κέντρα διασκέδασης και εστίαση.

Το εβδομαδιαίο κόστος για rapid test για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι 10 ευρώ ενώ για εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, το εβδομαδιαίο κόστος φθάνει στα 20 ευρώ. Δέκα ευρώ για rapid test θα πληρώνουν όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν σε κλειστό χώρο εστίασης και διασκέδασης ή να μετακινηθούν με τρένα, πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ.

Στοχευμένους ελέγχους θα πραγματοποιούν από Δευτέρα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αστυνομία και ελεγκτικές υπηρεσίες των Περιφερειών για την πιστή εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και διασκέδασης.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!