Την τελευταία του πνοή στα 94 του χρόνια άφησε ο Αμερικανός θρύλος της τζαζ, John «Bucky» Pizzarelli. Ο κιθαρίστας πέθανε στο σπίτι του στο Saddle River, του Νιου Τζέρσι. Τα μέλη της οικογένειάς του, δήλωσαν στους New York Times ότι θεωρούν πως η αιτία του θανάτου του είναι ο κορωνοϊός.

Ο Pizzarelli είχε μια επιφανή καριέρα που εκτείνεται σε οκτώ δεκαετίες. Θεωρείτο βιρτουόζος της κιθάρας στη τζαζ μουσική, από την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του ’50. Αυτοδίδακτος, ο Pizzarelli το 1952, εντάχθηκε στο προσωπικό της NBC και 12 χρόνια αργότερα άλλαξε πηγαίνοντας στο δίκτυο του ABC.

Επιπλέον, συνεργάστηκε με τους Three Sounds (1956-1957) και είχε αρκετές μουσικές διαδρομές με τον Benny Goodman. Στη δεκαετία του ’70 ήταν πιο ενεργός στην jazz, συνοδεύοντας ένα duo με τον George Barnes και υπογράφοντας συνεργασίες με τους Zoot Sims, Bud Freeman και Stéphane Grappelli, μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Bucky έχει γράψει επίσης με τον γιο του, τον John Pizzarelli, περιστασιακά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένων των λευκωμάτων Nirvana (1995), Solos & Duets (1996), Contrasts (1999), Passionate Guitars (2007). Επίσης, το 2007 ο Bucky Pizzarelli έκανε ένα αφιέρωμα στον Freddie Green με την εταιρεία Arbors.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!