Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τη γαλλική Προεδρία.

Η διάγνωση έγινε σήμερα Πέμπτη, μετά από τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο πρόεδρος θα απομονωθεί για 7 ημέρες, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε καραντίνα τίθεται και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, εξαιτίας των επαφών που είχε με τον Emmanuel Macron. Παράλληλα γίνεται η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς προσεβλήθη από τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαγνωστεί θετικά στην Covid-19 σε έλεγχο που υπεβλήθη σήμερα. Η διάγνωση διαπιστώθηκε μετά από τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε ο κ. Μακρόν. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση».

Ο Emmanuel Macron είναι ο τέταρτος αρχηγός κράτους που νοσεί με Covid-19, μετά τον Donald Trump, τον πρόεδρο της Βραζιλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!