Μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό», άφησε την τελευταία της πνοή η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και θυγατέρα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η ασθένεια την ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια. Είχε καταφέρει -σε πρώτη φάση- να κερδίσει τις αρχικές μάχες, αλλά η ασθένεια επανήλθε. Με τη στάση της έδινε κουράγιο σε όσους πάσχουν από την ασθένεια.

Την είδηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά μετέδωσαν με έκτακτη ενημέρωση όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, την ίδια ώρα που οι χρήστες των social media άρχισαν να αποχαιρετούν με αναρτήσεις τη Φώφη Γεννηματά.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, από τις 10:00 το πρωί, η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών και μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει στις 14:00 το μεσημέρι η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την ημέρα της κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ  κηρύσσεται εθνικό πένθος στη χώρα.

Η επίσημη σελίδα του «Κινήματος Αλλαγής» με μία ανάρτηση στο Facebook ανακοίνωσε πως επιθυμία της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!