Η Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα σε όλον τον κόσμο που θα διδάσκει για την ισότητα και την ιστορία της  LGBTQ+ κοινότητας.

Τον Νοέμβριο του 2018, οι Σκωτσέζοι Υπουργοί αποδέχτηκαν πλήρως τις προτάσεις του σχολικού υλικού που θα αφορούσε την εκπαίδευση πάνω σε LGBTI θέματα.

Σκοπός είναι η βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά και τους εφήβους. Μέσα από την ύλη, θα μάθουν για τα κινήματα, την ομοφοβία, την τρανσφοβία και την εξερεύνηση της ταυτότητας. Το μάθημα δεν θα είναι προαιρετικό και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

 

Η ιδέα αυτή προτάθηκε από μία ομάδα που ξεκίνησε την εκστρατεία ΤΙΕ (Time for Inclusive Education) και τελικά έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Ο συνιδρυτής Jordan Daly χαίρεται που η κοινωνία εξελίσσεται και θεωρεί ότι έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο από το 1988 όπου η νομοθεσία απαγόρευε την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Το 2001 έγινε ανάκληση στη Σκωτία, και 2 χρόνια αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εκστρατεία μας και μία ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η εκπαίδευση για LGBTI θέματα. Σε περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας, στέλνουμε παντού ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα σε όλους τους νέους LGBTQ+ νέους ότι βλέπουμε την αξία τους εδώ, στη Σκωτία». Έρευνα έχει δείξει ότι 9 στους 10 LGBTQ+ Σκωτσέζους έχουν βιώσει ομοφοβία στο σχολείο, ενώ το 27% έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει εξαιτίας του bullying. Η έρευνα κατέληξε στο ότι υπήρχε μικρή κατανόηση από τα σχολεία για τις προκαταλήψεις απέναντι σε ανθρώπους με διάφορες παραλλαγές φυλετικών χαρακτηριστικών.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!