Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις για την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Εισαγωγικά ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Όσοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, δικαιούνται αναστολή δόσεων επί τρίμηνο.

Επίσης 1,4 εκατ. εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κ.α. θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο, επιπλέον, θα είναι ακατάσχετο. Το συνολικό κόστος της κυβερνητικής παρέμβασης για τους 1,4 εκατ. συμπολίτες ανέρχεται στα δυο δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Σχετικά με το δώρο του Πάσχα

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις, σημείωσε με έμφαση ο Χρ. Σταϊκούρας, με τη διευκρίνιση ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Στήριξη της ρευστότητας επιχειρήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην μέριμνα της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις που πλήττονται κατά τεκμήριο από την οικονομική κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός. Είναι θετικό βεβαίως το μέτρο αλλά ασαφής η διατύπωσή του.

Δεν είναι ξεκάθαρος εξ αρχής ο τρόπος με τον οποίο θα τεκμηριώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις και κυρίως η ρευστότητά τους οι οποίες πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των έκτακτων συνθηκών. Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο «η στήριξη αυτή» να επεκταθεί και σε επιχειρηματίες οι οποίοι έχουνε συνηθίσει να επιχορηγούνται από τον κρατικό κορβανά.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!