Μία πρώτη, εξαιρετικά σημαντική νίκη πέτυχε η Γεωργία Μπίκα στη διμέτωπη μάχη που δίνει για την υπόθεση του βιασμού που υπέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Από τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας προκλητική αναλγησία, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο απαλλάσσοντας από την κατηγορία του βιασμού τον Βασίλη Λεβέντη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας που είναι και βασικός μέτοχος στην Coca-Cola, η Γεωργία Μπίκα -διά του δικηγόρου της Νίκου Διαλυνά- προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται,  εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου. Ήδη η Γεωργία Μπίκα απέρριψε κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση λοιπόν εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστεί παραδεκτή μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Στον οδηγό αυτό επισημαίνεται πώς το 92% των προσφυγών που κατατίθενται απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Αυτή η λεπτομέρεια καταδεικνύει πως τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα είναι τόσο αξιόπιστα και οι παραλήψεις των ελληνικών αρχών τόσο εξόφθαλμες, που η προσφυγή αυτή έγινε αποδεκτή εντασσόμενη στο ισχνότατο  8% των παραδεκτών προσφυγών.

Περισσότερα στο zougla.gr