Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, η Νάντια Χαλαμανδάρη και ο Καθηγητής Άριστοτέλης Τζιαμπίρης είναι η ελληνική ομάδα που δουλεύει πυρετωδώς όχι μόνο για τη διάκριση του ντοκιμαντέρ «Draw With Me» αλλά και για την προβολή της Ελλάδας μέσα από την ελληνική σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο του» Κων/νου Βενετόπουλου. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, Βενετόπουλος και Χαλαμανδάρη έχουν δημιουργήσει την «Best of Greece» που έχει ως πρώτιστο στόχο την προβολή της Ελλάδας και των Ελλήνων διεθνώς.

Άρωμα Ελλάδας είχε η απονομή βραβείων με θέμα την ισότητα των φύλλων που έγινε την Κυριακή στην Αμερική η οποία στηρίζεται και προβάλλεται παγκοσμίως σε 250 εκατομμύρια ανθρώπους από το NBC Universal. Στην τελετή εμφανίστηκε η Jennifer Lopez η οποία έδωσε το πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς «Visibility Award 2020» στο ντοκιμαντέρ «Draw with Me» του Έλληνα διακεκριμένου σκηνοθέτη στο εξωτερικό Κωνσταντίνου Βενετόπουλου. Η JLO αφιέρωσε το βραβείο στον αγαπημένο της ανιψιό Μπρέντον που είναι και ο πρωταγωνιστής του «Draw with Me».

Αποκορύφωση της βραδιάς αποτέλεσε η παρέμβαση του Joe Biden, Υποψήφιου προέδρου της Αμερικής -και μεγαλύτερου αντιπάλου του Donald Trump- ο οποίος με τις δηλώσεις του υποστήριξε το μήνυμα που περνάει ο Έλληνας σκηνοθέτης που δεν είναι άλλο από την ισότητα και πλήρη αποδοχή όλων των φύλλων και μειονοτήτων. Ο Joe Biben σε σχετικό διάγγελμα που έκανε στην απονομή των βραβείων μίλησε για μια Αμερική η οποία επιστρέφει στις αρχές της ελευθερίας και στην αλληλοστήριξη των μελών μιας κοινωνίας προς ένα καλύτερο αύριο αλληλεγγύης και όχι διχόνοιας που έχει εξαπλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Αμερική και έκανε παράκληση αυτό το κίνημα να μην περιοριστεί στην Αμερική αλλά να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα.
 

 

Με τη σειρά της στην απονομή του βραβείου η Lopez στον λόγο της ανέφερε: «Το να μπορεί να είναι κάποιος ο πραγματικός του εαυτός χωρίς να χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση της αποδοχής και της αλλαγής. Για αυτό το να τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος και την τόλμη να είναι ο εαυτός τους είναι πολύ σημαντικό. Ο Μπρέντον μας διηγείται μια μοναδική ιστορία στο ντοκιμαντέρ Draw with Me».

 

 

Η Jennifer Lopez είναι και εκείνη που προλογίζει το ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη με ένα δυνατό μήνυμα με παγκόσμιο κοινωνικό αντίκτυπο που προέβαλλε στο λογαριασμό της στο Instagram στους 132 εκατομμύρια ακολούθους της. Μεταξύ άλλων η JLO στον πρόλογό της παρακινεί τον κόσμο να παρακολουθήσει το «Draw With Me» αναφέροντας «Η ταινία μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα που μπορεί να επηρεάσει με καθοριστικό τρόπο όσους θα δουν την ιστορία του Μπρέντον και της οικογένειας του».

 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και ακτιβιστής Κωνσταντίνος Βενετόπουλος ζει στη Νέα Υόρκη όπου συνεργάζεται με την ομάδα παραγωγής Trevor Project η οποία έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ με την ταινία μικρού μήκους Trevor”. Mέσω και των βραβευμένων του προτζέκτ στο Χόλιγουντ, έχει βρεθεί σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στα θέματα ισότητας όλων των φύλλων, κερδίζοντας τα εύσημα από μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη. O Έλληνας σκηνοθέτης με τη νέα του ταινία κατάφερε να αφήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ένα ηχηρό μήνυμα εκ μέρους όλων των ανθρώπων που δεν διστάζουν να εκφράσουν την διαφορετικότητα τους: «ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ».

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού