Η βασίλισσα Ελισάβετ ύστερα από την περίοδο πένθους και λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών του κορωνοϊού, επιστρέφει σιγά-σιγά στα βασιλικά της καθήκοντα, με σημαντικότερη υποχρέωσή της, την υποδοχή του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Joe και Jill Biden στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα.  

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, αφού θα είναι το πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του Biden, από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής των G7 που θα λάβει χώρα από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου.

Ο Biden είναι ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που θα συναντήσει η 95χρονη μονάρχης, αφού από το 1952 που βρίσκεται στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βρεθεί με όλους τους προέδρους, εκτός του Lyndon B. Johnson, που δεν επισκέφθηκε ποτέ την Αγγλία κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

Να σημειωθεί πως το τελευταίο προεδρικό ζεύγος της Αμερικής που είχε υποδεχθεί η βασίλισσα ήταν ο Donald και η Melania Trump το 2019 κατά την επίσκεψή τους στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Οι Bidens, βέβαια, είχαν σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια πριν από την ανάληψη της θέσης της προεδρίας.

Συγκεκριμένα πριν από 9 χρόνια, ο πρίγκιπας Harry είχε γνωριστεί με τη Jill Biden σε μία εκδήλωση για τους πληγωμένους στρατιώτες του αγγλικού και του αμερικανικού στρατού στην Ουάσινγκτον. Λέγεται πως είχαν μοιραστεί τις προσωπικές τους ιστορίες με τον στρατό, καθώς ο αδικοχαμένος θετός γιος της πρώτης Κυρίας, ο γιος του πλανητάρχη, ήταν ταγματάρχης στον στρατό της Αμερικής. Από τότε, η κα Biden παραβρίσκεται κάθε χρόνο στην εκδήλωση που διοργανώνει ο δούκας του Sussex, Invictus Games, ενώ το 2016 είχε δώσει το παρών και ο τότε αντιπρόεδρος Biden.

Προσφάτως, ύστερα από την ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στείλει το μήνυμά του στη Βασίλισσα και στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για το δυσάρεστο γεγονός.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!