Βέβαιη πως ο 34χρονος καταδικασθείς πρωτοδίκως σε ισόβια για τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ήταν ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018, εμφανίστηκε η χήρα του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, καταθέτοντας στο  Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Τόσο ο 34χρονος  που έχει κριθεί ένοχος για την ανθρωποκτονία όσο και ο 38χρονος αδελφός του, από τη Βουλγαρία που έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στη δολοφονία αρνήθηκαν ωστόσο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, όπως κατέθεσε, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, από τις κάμερες που αποτύπωσαν τη σκηνή του εγκλήματος, την ώρα που η ίδια  έλειπε από το σπίτι τους.

Βικτώρια Καρύδα: Είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα,  αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν…

Πρόεδρος: Ποια είναι τα στοιχεία που σας δίνουν αυτή τη βεβαιότητα, ότι δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον άντρα σας είναι ο πρώτος κατηγορούμενος;

Βικτώρια Καρύδα: Εξείχε η κοτσίδα του από το καπέλο που φορούσε. Φορούσε μαύρα ρούχα…

Πρόεδρος: Τον άλλο κατηγορούμενο τον είδατε καθόλου;

Βικτώρια  Καρύδα: Έτρεχε, το είδαμε από τις κάμερες.  Είδαμε ότι είχαν περάσει πολλά αυτοκίνητα από το δρόμο έξω από το σπίτι, τα οποία είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι. Είχαν παραδώσει όλα τα αυτοκίνητα άπλυτα και έπλυναν μόνο αυτό με το οποίο δολοφόνησαν τον άντρα μου. Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο και από που είχε αυτό νοικιαστεί. Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Κλαίγοντας το γνωστό μοντέλο είπε πως ο 46χρονος σύζυγός της προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να σωθεί από τους πυροβολισμούς.

«Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του…Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του. Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς,  ποιος τους πλήρωσε! Έχουμε δυο μικρά παιδιά. Ο κόσμος σκοτώνει ανθρώπους… Τον άνδρα μου τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Να βρούνε ποιοι τους πλήρωσαν!», είπε η Βικτώρια Καρύδα.

Υπεράσπιση: Ήταν γκάνγκστερ ο σύζυγός σας; Αυτό έγραψε μια εφημερίδα της Αυστραλίας.

Β. Καρύδα: Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και ο καθένας. Δεν ξέρω την προηγούμενη ζωή του και τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο σύζυγός μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν και άλλοι μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ένας υπάλληλος ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, ο οποίος, όπως κατέθεσε, είδε τους κατηγορούμενους να ζητούν δωμάτιο στο ξενοδοχείο. «Δεν μου φάνηκαν για τουρίστες», είπε ο μάρτυρας και τόνισε ότι δεν θυμάται αν οι δυο κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους αποσκευές.

Με την έναρξη της δίκης η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ  και την Europol προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης.. «Ένας ήταν ο βασικός μάρτυρας και αυτός δολοφονήθηκε λίγο πριν την προηγούμενη δίκη. Ήταν αυτός που αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη», είπε η πολιτική αγωγή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!