Υπόθεση – βιτριόλι: Η δράστις ζήτησε συγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Υπόθεση – βιτριόλι: Η δράστις ζήτησε συγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να καλεί σήμερα  την 36χρονη κατηγορουμένη να απολογηθεί, για να δώσει  τις δικές της εξηγήσεις σε μία ειδεχθή πράξη που συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη. 

Με " συγνώμη" ξεκίνησε την απολογία της η 36χρονη Έφη για την επίθεση. "Τη συγνώμη μου,  τη ζήτησα στην Ιωαννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», είπε  με τον αδελφό του θύματος να την αποδοκιμάζει, φωνάζοντας  από το ακροατήριο «νιάου».

 
 

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;», ρώτησε την κατηγορούμενη η Ιωάννα η οποία την πλησίασε, αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης.

Οι αστυνομικοί  αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεταξύ τους επεισόδιο.

Σημαντική η σημερινή μέρα για τη δίκη

Τέλος στα σενάρια περί συνεργού της 36χρονης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας βάζει το δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την πράξη της. Εάν υπάρξουν στοιχεία που δείχνουν πως υπήρξε συνεργός στην υπόθεση, τότε αυτά θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Αυτό τόνισε ο εισαγγελέας αναφέροντας:

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα...Το ορθό είναι,  αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην Εισαγγελία».

Από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, τέθηκε για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά εγγράφως, το θέμα της  μετατροπής της κατηγορίας σε βάρος της από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπουμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη  να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο συνήγορος της 36χρονης Έφης, λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία της. Παρούσα στο δικαστήριο για άλλη μία φορά η Ιωάννα η οποία θα ακούσει την κατηγορουμένη να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα για την επίθεση με βιτριόλι που της κατέστρεψε τη ζωή. 

Η 36χρονη Έφη η οποία έχει επιφυλαχθεί, από την έναρξη της δίκης, να μιλήσει στην απολογία της, έχει αφήσει σαφείς υπαινιγμούς πως κάποιος άγνωστος μέχρι στιγμής λόγος ήταν εκείνος που την οδήγησε να περιλούσει με βιτριόλι την Ιωάννα, καταστρέφοντας της για πάντα όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και ολόκληρη τη ζωή της. «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό»  είχε πει, απευθυνόμενη στο θύμα, η κατηγορουμένη, μετά το τέλος της συνταρακτικής κατάθεσης της Ιωάννας στο δικαστήριο. Μία κατάθεση που χωρίς περιστροφές είχε δείξει πως η κατηγορουμένη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα η οποία πλέον φοβάται,  όπως εξήγησε, ότι  εάν η 36χρονη αφεθεί ελεύθερη, είναι πολύ πιθανό  να θελήσει να αποτελειώσει το έγκλημά της.   

Η στάση ωστόσο που κράτησε η κατηγορούμενη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όσες φορές βέβαια εμφανίστηκε στο δικαστήριο, μαρτυρά πως ο θυμός της για την Ιωάννα δεν έχει σβήσει καθώς ούτε για μία στιγμή η 36χρονη δεν έδειξε πως λυγίζει από την εικόνα της Ιωάννας η οποία μέσα από τη θεραπευτική μάσκα της, είναι φανερό πως υποφέρει και παλεύει να αποκαταστήσει τις  βλάβες που εκείνη της προκάλεσε, ρίχνοντας της βιτριόλι.  Στην συμπληρωματική της απολογία πάντως  στον ανακριτή η 36χρονη είχε  ισχυριστεί πως θεώρησε την Ιωάννα υπεύθυνη για «ένα πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη.

Η τελευταία ευκαιρία για την 36χρονη κατηγορουμένη να πείσει πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει ή να προξενήσει ανεπανόρθωτο κακό στην Ιωάννα, είναι στην απολογία της την οποία αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τακτικοί δικαστές και ένορκοι για να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους. 

Αμέσως μετά την απολογία της κατηγορουμένης, το λόγο θα πάρει ο εισαγγελέας που θα προτείνει επί της ενοχής ή μη της 36χρονης ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων από τους συνηγόρους, να ακολουθήσει, εντός της ημέρας και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Scroll To Top