Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 7,8 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στη Θεσσαλονίκη.

Το zougla.gr επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τις τοπικές πυροσβεστικές αρχές, οι οποίες μας πληροφόρησαν ότι αρχικά δεν είχε αναφερθεί κάποια ζημιά. Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως κατέρρευσε ένα σπίτι στην περιοχή της Ελασσόνας. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία καθώς είχε εγκλωβιστεί ένας τετραπληγικός άνδρας και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Ευτυχώς, ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν έξι πολίτες στο Μεσοχώρι, ενώ έγιναν ζημιές σε 30 παλιά κτίσματα. 

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως στο χωριό Δαμάσι έχει υποστεί ζημιές τοίχος σχολείου. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως έκλεισαν όλα τα σχολεία της περιοχής και δόθηκε εντολή διεξαγωγής σχολαστικών ελέγχων σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. 

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με το Α.Τ. Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής ζημιές στην περιοχή, ενώ ο κόσμος παραμένει στους δρόμους. Ωστόσο παρατηρούνται διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς και προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.