Δριμύτατο κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει στη χώρα, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (3/11).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ένα σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος, Τάσσος Αρνιακός, αναφέρει πως από την Παρασκευή το βράδυ θα πρέπει να αναμένουμε «βροχές, καταιγίδες, συχνούς κεραυνούς» στα δυτικά. Ενώ, «στην Αττική» η επιδείνωση του καιρού αναμένεται «από το βράδυ του Σαββάτου, 7:30-8:00μμ και θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής», όπως είπε στη zougla.gr.

Βελτίωση του καιρού αναμένουμε από τη Δευτέρα, με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια, όπως τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου εκεί τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα.»
Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!