Πρώτη μέρα στα σχολεία σήμερα για τους μαθητές των δημοτικών, καθώς και των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών. Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη διά ζώσης λειτουργία τους φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρέφουν στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύτηκε» από τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία παρουσιάστηκαν στην επικράτεια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας του κόσμου που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι Αθηναίοι πήγαν στις παραλίες με τους πιο τολμηρούς να κολυμπούν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν μία βόλτα στο Λυκαβηττό για να απολαύσουν τη λιακάδα.

Πιθανότατα εντός της ημέρας οι ειδικοί θα γνωρίζουν την επιδημιολογική εικόνα της Πρωτοχρονιάς και από την αύξηση των κρουσμάτων θα εξαρτηθεί το άνοιγμα των λυκείων της χώρας και του λιανεμπορίου, που βρίσκεται στην «εντατική». Επίσης οι καταστηματάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, με click inside, δηλαδή να δέχονται τον πελάτη αφού προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

Οι λοιμωξιολόγοι πάντως δεν αποκλείουν παράταση δύο εβδομάδων του lockdown λόγω της κοσμοσυρροής σε βουνά και παραλίες. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Σύψα, δεν αποκλείεται τα σχολεία να κλείσουν ξανά τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!