Η φετινή διοργάνωση του MadWalk 2023 υποστηρίζει τους σκοπούς της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας HOPEgenesis. Ο μεγαλύτερος θεσμός της χώρας που ενώνει μουσική και μόδα για 13 χρονιές θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά και εκλεκτούς καλεσμένους. Στα πλαίσια του MadWalk 2023, θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά performances από γνωστούς τραγουδιστές καθώς και catwalks με δημιουργίες κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών.

Η ομάδα της HOPEgenesis θα παρευρεθεί στο MadWalk 2023 προκειμένου να ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους για τους σκοπούς και τη δράση της ανά την Ελλάδα.

Με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, κ. Στέφανος Χανδακάς δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς όταν μεγάλοι θεσμοί, όπως το MadWalk, με σημαντική απήχηση στο νεανικό ιδίως, κοινό, ενώνουν τις φωνές τους με τη φωνή της HOPEgenesis, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αναφορικά με το δημογραφικό και τις επιπτώσεις του. Το δημογραφικό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια και είναι απαραίτητη η λήψη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση των αρνητικών εξελίξεων που συνδέονται με το μείζον αυτό ζήτημα. Η HOPEgenesis είναι εδώ, πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες που συντάσσονται με τους σκοπούς και το όραμά της. Πιστεύουμε στις συλλογικές προσπάθειες, υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα χάραξης μιας συνεκτικής πολιτικής για το δημογραφικό, και εκδηλώσεις όπως το MadWalk 2023 μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στο κομμάτι της εγρήγορσης και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με στόχο να αναστραφεί η πορεία προς ένα δυσοίωνο μέλλον».

Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξης της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα.

H HOPEgenesis αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 450 απομακρυσμένες περιοχές, 408 τοπικές κοινότητες στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Άρτας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Λάρισας και Θεσπρωτίας και 42 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης 102 νέων περιοχών από τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Λακωνίας. Συνεργάζεται με 25 ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία (δημόσια και ιδιωτικά), και η ιατρική της ομάδα αποτελείται από περισσότερους από 80 εθελοντές ιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας, που βρίσκονται σε 15 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 670 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.