Μια ισραηλινή εταιρεία κοσμημάτων, μόλις δημιούργησε την ακριβότερη μάσκα προστασίας COVID-19, αξίας 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για μια μάσκα κατασκευασμένη από 250 γραμμάρια καθαρού χρυσού 18k, και σετ με τουλάχιστον 3.608 φυσικά λευκά και μαύρα διαμάντια, με συνολικό βάρος περίπου 210 καράτια.

Η μάσκα σχεδιάστηκε από τους Orna και Isaac Levy, ιδιοκτήτες και σχεδιαστές της Yvel, διαθέτει ισχυρό φίλτρο (Ν-99) και πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας που επιβάλουν ο FDA και ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων.

Η μάσκα, πάνω στην οποία εργάζονται περίπου 25 τεχνίτες, πιθανόν θα θεωρηθεί μια κακόγουστη επίδειξη πλούτου κατά τη διάρκεια χαλεπών οικονομικών καιρών, για τον δημιουργό της, ωστόσο, είναι πάνω απ’ όλα ένα έργο τέχνης.

«Για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ενδεχομένως η ακριβότερη μάσκα στον κόσμο και ίσως να είναι κάτι το σημαντικό», είπε ο Λεβί. «Για εμάς, είναι ένας τρόπος για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων στο εργοστάσιο προκειμένου να μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!