Ο Βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου στις 6 Μαΐου σε μια τελετή γεμάτη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με παραδόσεις που χρονολογούνται εδώ και 1.000 χρόνια. Το βασιλικό ζεύγος θα μεταφερθεί από το Μπάκιγχαμ στο Αβαείο με μια υπερσύγχρονη άμαξα με κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και ειδικά αμορτισέρ.

Σύμφωνα με την Σάλι Γκούντσερ, επιμελήτρια της βασιλικής συλλογής: «Είναι η πρώτη φορά που αυτή η άμαξα χρησιμοποιείται σε μια στέψη. Παραδόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου εκείνο το έτος».

Σύμφωνα με το BBC η διαδρομή που θα ακολουθήσει το βασιλικό ζεύγος είναι συντομότερη από εκείνη της Βασίλισσας Ελισάβετ, 70 χρόνια πριν. Από το παλάτι προς την Πλατεία Τραφάλγκαρ και μετά γύρω από την Πλατεία Κοινοβουλίου για να καταλήξει στη δυτική είσοδο του Αβαείου για τη στέψη.
Ο Βασιλιάς Κάρολος θα ενθρονιστεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου βάρους 2,5 κιλών. Θα φορέσει το δαχτυλίδι με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη πομπή που θα ακολουθήσει θα κρατά ένα σκήπτρο και μια σφαίρα που αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική εξουσία.
Με το στέμμα της Μαρίας του Τεκ, συζύγου του βασιλιά Γεωργίου του πέμπτου, θα ενθρονιστεί η Καμίλα, σε μία τελετή όπου έχουν προσκληθεί μόλις 2000 άτομα.
Ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, αλλά αντίστροφα, το βασιλικό ζεύγος θα επιστρέψει στο παλάτι με την ολόχρυση άμαξα 260 ετών, για την οποία η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε πει ότι είναι διαίτερα άβολη.

Τέλος, ένα νέο emoji έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτήσει τους εορτασμούς της στέψης για τα social media.

Πηγή: zougla.gr