Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μάσησε τα λόγια του κατά την άφιξή του στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Βασιλείας. Εκεί όπου ο «βασιλιάς» των κρίκων αναδείχθηκε για πέμπτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης, γράφοντας ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, παρουσία μάλιστα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος τον υποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης, στάθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του «είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι».
Ανάλογη ανάφορα έκανε και ο προπονητής του, ο Δημήτρης Ράφτης ο οποίος επισήμανε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει τα λόγια να γίνονται πράξη, καθώς ευχολόγια έχουν ακούσει αρκετά.

Ερωτηθείς για το πού αφιερώνει το μετάλλιό του ο Πετρούνιας ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου.

Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και για εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλιάς. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς».

Κληθείς να σχολιάσει για το τι σηματοδοτεί το χρυσό μετάλλιο για τον ίδιο, είπε: «Η γυμναστική παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι λαμπρή».

Για το στοίχημα των Ολυμπακών ο Λευτέρης Πετρούνιας υπογράμμισε: «Σε προσωπικό επίπεδο μου δίνει πάρα πολύ δύναμη και μου δίνει το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τόσο καλό σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση στον ώμο του και είπε ότι είναι απολύτως καλά. Υπογράμμισε μάλιστα ότι παραμένει… αχόρταγος όσον αφορά τις επιτυχίες αφού στόχος του είναι να σπάσει τα δικά του ρεκόρ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!