Τη σχέση και την πορεία της Εύας Καϊλή και της αδερφής της, Μανταλένας, στον χώρο της πολιτικής και των ΜΚΟ βάζει στο μικροσκόπιο το Politico σχολιάζοντας ότι «οι δεσμοί των δύο αδερφών φαίνεται να υπερβαίνουν αυτές της απλής πίστης η μια στην άλλη» όσον αφορά την αντίδραση της αδερφής της Ελληνίδας ευρωβουλευτή μετά τη σύλληψή της για το Qatargate.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «την ώρα που η Εύα Καϊλή έχτιζε μια καριέρα στο Κοινοβούλιο, η Μανταλένα Καϊλή δημιουργούσε μια εταιρεία πολλαπλών σκοπών – την Made Group – οι στόχοι της οποίας επικαλύπτοντας με την καριέρα της Ευρωβουλευτή. Όσο η Εύα Καϊλή ανέβαινε στην πολιτική, τόσο άνοιγαν τα φτερά της Made Group».

Ως παράδειγμα το Politico αναφέρεται στην «διασταύρωση» των δρόμων της εταιρείας της Μανταλένας Καϊλή με την ίδια την Εύα Καϊλή στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας: «Την ώρα που η Εύα Καϊλή έστρεφε το ενδιαφέρον της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και κρυπτονομισμάτων, η Made Group της Μανταλένας Καϊλή το 2018 δημιούργησε μια “μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία”, την Elontech, η οποία επικεντρωνόταν στους ίδιους τομείς».

Περισσότερα στο: Zougla.gr