Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), η παράσταση σύγχρονου χορού Dance Me – Music by: Leonard Cohen από τη διάσημη ομάδα χορού Ballets Jazz Montréal, σε συνέχεια της διεθνούς, sold out περιοδείας της!

Σκοπός των παραστάσεων ήταν η συνέχιση του έργου προσφοράς σύγχρονων θερμοκοιτίδων στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», ένα έργο που υλοποιείται, εδώ και δύο έτη, σε κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό Lifeline Hellas.

Οι παραστάσεις Dance Me – Music by: Leonard Cohen διοργανωθήκαν σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης – σε συνεργασία με τη visionary culture και την Delta Danse.

Η μοναδική αυτή παράσταση σύγχρονου χορού είναι εμπνευσμένη από το πλούσιο και πολυσήμαντο έργο του Leonard Cohen, του αγαπημένου ποιητή, καλλιτέχνη και τραγουδοποιού από το Μόντρεαλ, και φέρει την έγκριση του ίδιου, λίγο προτού φύγει από τη ζωή το 2016. Αποτελεί, δε, έναν μοναδικό φόρο τιμής στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, αποτυπώνοντάς τους σε πέντε διαφορετικές εποχές, όπως αυτές περιγράφονται στη στοχαστική ποίηση και μουσική του αξέχαστου δημιουργού.

Η αρχική σύλληψη της παράστασης ανήκει στον Louis Robitaille, χορευτή και καλλιτεχνικό διευθυντή των Ballets Jazz Montréal, ο οποίος το 2021 παρέδωσε τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην Alexandra Damiani. Η δραματουργία και η σκηνοθεσία είναι του Éric Jean, ενώ τη χορογραφία συν-δημιούργησαν τρεις κορυφαίοι διεθνείς χορογράφοι με διαφορετικές προσωπικότητες. Ο διεθνώς διακεκριμμένος Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ που αντανακλά το έργο του εμβληματικού Καναδού καλλιτέχνη.

Στο κοκτέιλ που ακολουθήσε η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ευχαρίστησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Ballets Jazz Montréal, το κοινό και τους υποστηρικτές του Lifeline Hellas. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος συνεχάρη την σπουδαία αυτή προσπάθεια και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Κύριος Γιάννης Βακαρέλης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία με το Lifeline Hellas και στην προσπάθεια για την πραγματοποίηση των παραστάσεων. Ο Πρόεδρος του Lifeline Hellas Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους φίλους του σωματείου. H Γενική Γραμματέας Υγείας, Κυρία Λίλιαν Βιλδιρίδη ευχαρίστησε το Lifeline Hellas για την μεγάλη του προσφορά στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος και η Δρ. Άννα Δασκαλάκη, διευθύντρια ΜΕΝΝ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει το Lifeline στο νοσοκομείο με τις δωρεές του. Τέλος, η Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Lifeline Hellas Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το έργο του σωματείου, την Delta Danse, την visionary culture και τον Πρόεδρό της Βασίλη Γρηγορόπουλο.

Στην πρεμιέρα στο ΜΜΑ παρευρέθηκαν ο γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης David Andrews με την σύζυγό του Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews και τον γιο τους Αλέξανδρο, η αδελφή της Πριγκίπισσας Αικατερίνης Μπέττυ Ρουμελιώτη, ο Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Αντιπρόεδρος Δρ.΄Αλκηστις Πρίνου Μπουκουβάλα, ο Γιάννης Σαχίνης, η Νάσια Παπαμανώλη, η Δρ. Φώφη Καμποσιώρα, η Αγνή Μαρμαρίδου, η Ρόη Κωσταντά.

Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι: η Α.Ε. Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Karine Asselin με τον σύζυγο της, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης με την σύζυγό του Λουκία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γίαννης Βρούτσης με την σύζυγο του Θοδώρα, η Γενική Γραμματέας Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Ήβη Γόντικα, η Γεωργία Σαμαρά, η Ράνα Κυπραίου, η Λένα Αυγενάκη, ο Γιώργος Καββάδας με την Krystina Liakhvatska, ο Μάριος Κιτσαράς με την σύζυγο του Γιώτα, ο Ιωάννης Σουλιώτης με την οικογένεια του, η Μαρίζα Φασιανού, ο διεθνής Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης, η Ειρήνη Νταϊφά, ο Μανώλης Βονικάκης με την σύζυγο του Ελένη, η Αμαλία Κυπαρίσση, η Χαρά Ηλιάδη, η Μέρω Κεσεσίογλου, ο Γιάννης Αποστολόπουλος με την σύζυγο του, ο Γιάννης Μαρμαρίδης με την οικογένεια του, η Αναστασία Μαρμαρίδη, ο Δημήτρης Βρανόπουλος με την σύζυγο του Έλενα, ο Δημήτρης Σταυρακόπουλος, ο Βασίλης Γρηγορόπουλος, η Κατερίνα Τζίβελου, ο Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης, η Ειρήνη Κουντούρη, ο Κωνσταντίνος Κατράδης, η Ρένα Ταμπακάκη, η Βούλα Σαραντάρη.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σε συνεργασία: Delta Danse, visionary culture – Βασίλης Γρηγορόπουλος
Υποστηρικτές Lifeline Hellas: Βασίλης Μέρμηγκας Αρκουδέας, Οικογένεια Τσάνη, A.S. MARINE LTD., Hellas GOLD, MCCL – Mediterranean Car Carriers Line, NextCom Group, Embassy of Canada, LIERAC, Hellenic Copper, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Όμιλος Εταιρειών, ΜΕΓΑ – Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, DNA centers, Margariti Dental Clinic, Savramis, Μαρμαρίδης Έπιπλα, GOLD 23 Carat, HealthCert, ΒΙΚΟΣ, Fresh Patisserie, METAXA, Λήδα Θωμάκου, JGK & Associates, City Owls, PrintFair, Κωνσταντίνος Ζολινδάκης.