Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση της Π.Αναστασοπούλου μετά την πρόταση για παραπομπή σε δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση της Π.Αναστασοπούλου μετά την πρόταση για παραπομπή σε δίκη

Την παραπομπή σε δίκη του Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών προτείνει η εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ ζητεί να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη.

Η εισαγγελική λειτουργός, στην πρότασή της, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού, κρίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του.

«Δεν είναι φανταστικά γεγονότα, αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του. Επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων», αναφέρει η εισαγγελέας και ζητεί τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού, για τον οποίο λέει πως «ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος», με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και τη δεύτερη συνάδελφό του, προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι  δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός ενδέχεται να τελέσει και νέα αδικήματα, ακόμη και στην περίπτωση που επιστρέψει σπίτι του με «βραχιολάκι».

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μια από τις ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως περιμένει την ημέρα της δίκης.

«Η πλευρά μας επιλέγει να μη σχολιάσει. Κρατάμε χαμηλούς τόνους χωρίς “κατηγορώ” μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου. Εκεί θα μιλήσουμε» τόνισε η ηθοποιός στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Η εισαγγελέας απορρίπτει όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις». Καταρρίπτει επίσης τον ισχυρισμό του ηθοποιού περί «μανία εκδίκησης» με σκοπό οι καταγγέλλουσες να προωθήσουν την καριέρα τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top