Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Το επιβατικό κοινό, καλείται να οπλιστεί με υπομονή καθώς στην απεργία συμμετέχουν ΗΣΑΠ και Μετρό και τραμ. Συγκεκριμένα, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης επικρατούσε σύγχυση σχετικά με το πως θα κινηθούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό καθώς και η γραμμή 1 του ηλεκτρικού.

Ωστόσο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ΣΤΑΣΥ με νεότερη ενημέρωση έκανε γνωστό πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά δύο σωματείων εργαζομένων της εταιρίας καταθέτοντας απεργιακή αγωγή, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/09.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ «το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την “τελευταία” στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια».

Η ΣΤΑ.ΣΥ, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη νωρίτερα σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, που συνεδρίαζαν προγραμματισμένα, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε νομική δυνατότητα που της δίνεται. Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, που αντιτίθεται στα όσα προβλέπει ρητώς η διαιτητική απόφαση (1/2023) του ΟΜΕΔ, που ορίζει τις προϋποθέσεις κήρυξης νόμιμης απεργίας και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, ειδικά για τη ΣΤΑ.ΣΥ.
Τέλος η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στις αυριανές μετακινήσεις του.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ

  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Αναστολή των στάσεων εργασίας στα λεωφορεία (αναμένεται επιβεβαίωση για τα τρόλεϊ). Κάλεσμα Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ σε 24ωρη απεργία.
  • Τραμ: Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.
  • Προαστιακός: Στάση εργασίας 21:00-00:00

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr