Ως κεραυνός εν αιθρία «έσκασε»  η αποκάλυψη για το ποιόν του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παιδική πορνογραφία.

Ο 55χρονος συγγραφέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, από τις 18 Οκτωβρίου 2022 μετά από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο Παπαθεοδώρου κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου

Πως εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ

Εν τω μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. σε ενημερωτικό της σημείωμα εξήγησε πώς έφθασε στα ίχνη του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Περιγράφει πώς τον εντόπισε το σύστημα, καθώς ο συγγραφέας μπήκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που φιλοξενούν τέτοιο υλικό, έχοντας στην κατοχή του υλικό πορνογραφίας με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο Διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας, το οποίο ονομάζεται «Child Protection System».

Το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία που αυτά κατεβαίνουν από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους.

Η έρευνα των Αρχών διήρκησε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών  και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στον υπολογιστή του συγγραφέα τουλάχιστον 100 βίντεο κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. φτάνει στα ίχνη 30-40 ατόμων που προβαίνουν σε ανάλογες ίδιες πράξεις

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!