Νέα κακουργηματική δίωξη φέρνει κατηγορούμενη και πάλι την ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία καλείται σε συμπληρωματική απολογία από την ανακρίτρια και για το αδίκημα της απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρωτότοκης κόρης της.  

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας, άσκησε εις βάρος της 33χρονης μητέρας της συμπληρωματική ποινική δίωξη, κατηγορώντας την αυτή τη φορά ότι είχε προσπαθήσει και λίγους μήνες νωρίτερα να σκοτώσει το παιδί, το διάστημα που αυτό νοσηλευόταν στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η Ρούλα Πισπιρίγκου, προτού τελικά χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε επιχειρήσει, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, να το δολοφονήσει.  

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η 9χρονη νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, σε εξωτερική παρέμβαση και δη από τη μητέρα της, αλλά οι αγωνιώδεις και επίμονες προσπάθειες των γιατρών στάθηκαν σωτήριες για τη ζωή του παιδιού.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διερευνά την υπόθεση αυτή και προχώρησε άμεσα στην ολοκλήρωση της έρευνας -μέσα σε μόλις δυόμισι μήνες- έχει ήδη καλέσει για αύριο το πρωί σε συμπληρωματική απολογία τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ωστόσο, αναμένεται να πάρει αρχικά προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Θέμα χρόνου είναι, πάντως, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρεθεί κατηγορούμενη και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της. Η 33χρονη έχει, ήδη, δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, αρνούμενη με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή της στους θανάτους της Μαλένας και της  Ίριδας. Το υπόμνημα με τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης αλλά και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης εξετάζονται πολύ προσεκτικά προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας να  αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει νέα ποινική δίωξη εις βάρος της.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!