Αποφυλακίζεται σήμερα 12:00 μ.μ. ώρα η Εύα Καϊλή από τις φυλακές Χάρεν στο Βέλγιο. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα αποφυλακιστεί, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα φέρει στο εξής συνέχεια το ηλεκτρονικό βραχιολάκι πάνω της προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εμφανώς ανακουφισμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις μετά από τεσσερισήμισι και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης για την επισημοποίηση της είδησης για την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή προχώρησε σε δηλώσεις της, τις οποίες γνωστοποίησε η ιταλική «La Repubblica». «Περιμένω εναγωνίως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».

Για το θέμα που είχε προκύψει με το βραχιολάκι μίλησε χθες και ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Δεν ήταν όμως σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο ίδιος.

Ο συνήγορός της Ελληνίδας ευρωβουλευτή γνωστοποίησε μάλιστα πως η Εύα Καϊλή «περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», ενώ «είναι ισχυρή ψυχολογικά, έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και θα δώσει τη μάχη για να αποδείξει αυτήν αθωότητά της», τόνισε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr