Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 06.00, στην περιοχή της Θήβας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

O σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αθήνας.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος ανέφερε πως ο σεισμός έγινε
ιδιαίτερα αισθητός γιατί ήταν επιφανειακός και έγινε πολύ κοντά στην Αθήνα.

«Το επίκεντρο του ήταν 50 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας, οπότε αυτό το επίκεντρο είναι στον ανατολικό Κορινθιακό. Το σεισμολογικό καθεστώς το γνωρίζουμε. Είναι η ευρύτερη περιοχή των Αλκυονίδων. Οι Αλκυονίδες δεν είναι μία κουκίδα στον χάρτη, το ρήγμα έχει ένα μήκος 30 χλμ , είναι μια τεράστια περιοχή αυτή του σεισμογόνου όγκου. Δεν σημαίνει όμως ότι κάθε σεισμός που γίνεται εκεί πέρα πρέπει να δημιουργεί πανικό και ανησυχία. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει εκατοντάδες σεισμούς 4 Ρίχτερ από τις Αλκυονίδες. Συνεχίζουν και παράγουν σεισμός. Μετά από τον εν λόγω σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο μικρότερες δονήσεις της τάξεως των 2 Ρίχτερ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το παρακολουθούμε με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Στην περιοχή έχει τοποθετηθεί φορητό σεισμολογικό δίκτυο εδώ και δύο μήνες οπότε είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε την περιοχή» τόνισε…

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!