Με ιδιωτικές πτήσεις κατέφθασαν στην Αθήνα, οι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλη την Ευρώπη, για την αυριανή κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μέλη βασιλικών οικογενειών, νυν αλλά και πρώην βασιλείς και πρίγκηπες, ήτοι 14 συνολικά εστεμμένοι, έφθασαν με ιδιωτικές πτήσεις στην Ελλάδα. Προσγειώθηκαν στο “Ελ.Βενιζέλος” κι ακολούθως μετέβησαν για να καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου και θα διανυκτερεύσουν. Οι αφίξεις των επισήμων καλεσμένων ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Κυριακής και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ.

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο βασιλιάς Φίλιππος, με τη σύζυγο του Λετίθια, έφθασαν λίγο μετά τις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Λίγη ώρα αργότερα στις 8.40 μ.μ. ακολούθησαν ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος (πρώτος εξάδελφος της Άννας-Μαρίας), η βασίλισσα Σίλβια και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας, που επίσης κατέλυσαν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Η παρουσία της αστυνομία είναι εμφανής ενώ αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» προκειμένου να δει από κοντά τους ξένους προσκεκλημένους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr