Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και των προσώπων που συμμετείχαν στην διαχείριση των οικονομικών της ΜΚΟ έχει δρομολογήσει ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.  

Στην έρευνα θα αναζητηθεί το εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν διαχειριστεί με ορθό τρόπο τα ταμεία της οργάνωσης τα οποία προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και από το υστέρημα των πολιτών που ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά της Κιβωτού.
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων των προαναφερθέντων προσώπων αυτών και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Επομένως θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας τους, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στην εφορία περιουσιακά στοιχεία τους, να διαπιστωθεί εάν αυτά αποκτήθηκαν από εγκληματικές πράξεις ή όχι.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!