Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, είναι 15 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.591, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 38 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 74 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.  

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 140. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 92% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 37 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ oι 10 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 87% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες ενώ τα 591 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.286 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 75.170 διαγνωστικά τεστ.

Συνολικά έχουν αναρρώσει 1.374 άτομα. Από τους θετικούς στον κορωνοϊό ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, 428 έχουν πάρει εξιτήριο και έχουν πάει σπίτι τους. Παράλληλα, 946 έχουν αναρρώσει στο σπίτι τους.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!