Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα καθώς απεργούν όλα τα μέσα μεταφοράς. Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν τελικά και οι εργαζόμενοι του προαστιακού και του τρένου, παρόλο που η αρχική πληροφορία ήταν ότι μόνο αυτά τα δύο μέσα θα κινηθούν κανονικά. Όπως ανακοίνωσε στις 06:30 το πρωί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

 Επίσης ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, ενώ δεμένα θα είναι τα πλοία στον Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Για σήμερα Τρίτη, 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών και ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Λογιστών, αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Πού θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις

Στο κέντρο της πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Μία του ΠΑΜΕ στις 10:30 στα Προπύλαια και άλλη μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11:00 στην Κλαυθμώνος.

Τι ζητούν οι απεργοί

    Η απεργία γίνεται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

Ζητεί:

– Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

– Δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».

Πηγή: zougla.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!