Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η χώρα για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, με τους εργαζομένους να πραγματοποιούν διαδηλώσεις και απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σημειώνεται πως 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ πολλά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας επίσης έχει κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00. Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00. Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι λογιστές καλούν σε συμμετοχή στις 11:30 στα Προπύλαια.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία καθώς και στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ.

Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία αναφέρει: «Η πείρα των τελευταίων 12 χρόνων και οι τραγικές καταστροφές που έβαλαν τη σφραγίδα τους σε αυτήν την πορεία της καπιταλιστικής βαρβαροτητας επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες»! Οι ζωές μας αξίζουν και τις θέλουμε ασφαλείς και για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! Δεκάδες τα νιάτα που “δεν έφτασαν” και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» και τονίζει, μεταξύ άλλων «να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη! Όλες και όλοι στην απεργία!».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη αναφέρει πως «αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας».

Στην απεργία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες Σύλλογοι Φοιτητών, Σπουδαστών και μια σειρά από Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr