Συνεχίστηκε και κατά τις βραδινές ώρες η επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού του αγνοούμενου κυβερνήτη του Φάντομ F-4 Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έπεσε ανοιχτά του Κατακόλου, με τα αίτια της τραγωδίας να παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα C-130, το οποίο ρίχνει από το βράδυ φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 εναλλάσσονται μεταξύ τους σκανάροντας όλη την περιοχή.

Θρήνος επικρατεί στην Πολεμική Αεροπορία για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη του Φάντομ, του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του χθες (30/1) το πρωί μετά την πτώση του αεροσκάφους, νότια της Ανδραβίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού.

Τα πιθανά σενάρια για τα αίτια πίσω από το τραγικό συμβάν με την πτώση του F-4 Φάντομ, με τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη και τις συνεχιζόμενες έρευνες για τον κυβερνήτη ανέλυσαν στην ΕΡΤ ο πιλότος και εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, κ. Παντελής Φραγκούλης και ο αεροναυπηγός κ. Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Παλαιό αλλά εκσυγχρονισμένο το αεροσκάφος

Αρχικά, ο κ. Φραγκούλης διευκρίνισε ότι «τα αεροσκάφη αυτά, (στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες) μπορεί να είναι παλαιού τύπου, έχουν όμως εκσυγχρονιστεί όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μπει πολύ σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Πρέπει να ξέρετε ότι τα αεροσκάφη αυτά και όλα τα αεροσκάφη, ό, τι πετάει στον αέρα, υπόκεινται σε μεγάλες επιθεωρήσεις. Και όταν λέμε επιθεώρηση ενός αεροσκάφους, εννοούμε ότι αλλάζονται πολλά μα πάρα πολλά βασικά εξαρτήματά του. Από’ κει και πέρα γίνεται ένα καινούργιο αεροσκάφος».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους είχε έρθει πρώτη φορά στη χώρα, κατόπιν παραγγελίας, το 1972 και μία δεύτερη παραλαβή πραγματοποιήθηκε το 1977. Δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου αεροσκάφους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr