Στις 23:24 έφθασε το πρώτο σήμα στις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές για την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στην περιοχή Ευαγγελισμού Λάρισας του Δήμου Τεμπών. Μία εμπορική αμαξοστοιχία και επιβατική της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη είχαν συγκρουστεί για άγνωστους λόγους.

Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και πήραν φωτιά. Κάποια βαγόνια , δύο σύμφωνα με μαρτυρίες ,αιωρήθηκαν και τελικά έπεσαν στη ρεματιά . Είχαν μεταβληθεί σε άμορφη μάζα. Στις 03:00 δόθηκε ο πρώτος επίσημος απολογισμός. Τουλάχιστον 32 νεκροί και 55 τραυματίες. 25 άτομα νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Τέθηκαν σε συναγερμό αμέσως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και Κατερίνης, το Γεννηματάς και Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, νοσοκομεία της Αθήνας και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν βάσιμοι φόβοι πώς ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Επί τόπου εστάλησαν γερανοφόρα προκειμένου να ανασυρθούν και ερευνηθούν τα βαγόνια. Άλλωστε πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά – Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.
Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται συνολικά 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 15 στο ΑΧΕΠΑ.

“Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι… Τα 2/3 (του τρένου) ήταν γεμάτο… Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία… Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ… Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς… Καμμένο μόνο σίδερο.”

Στις 11.24 επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος είχε απεγκλωβιστεί, πήρε το 112 και ειδοποίησε για τη σφοδρή σύγκρουση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δύο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο zougla.gr