Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα η συγγενείς, στενοί φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλοί πολίτες στη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών τη Δευτέρα (25/10), έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στον «Ευαγγελισμό».

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης μαζί με τα τρία της παιδιά, τη μεγαλύτερη Αμαλία, τον 17χρονο γιο τους Γιώργο Γεννηματά και τη μικρότερη Κατερίνα είναι εκεί και στέκονται δίπλα της συντετριμμένοι.

Ο Ανδρέας Τσούνης δεν άντεξε τον πόνο όταν το φέρετρο μπήκε στην εκκλησία. Μόλις τοποθετήθηκε στη θέση του, εκείνος έπεσε πάνω του. Το αγκάλιασε κλαίγοντας για τη σύντροφο που έχασε.

Τα τρία της παιδιά, η Αμαλία, ο Γιώργος και η Κατερίνα εκφώνησαν επικήδειο λόγο και συγκίνησαν και συγκλόνισαν τους πάντες.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο 17χρονος Γιώργος. «Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή.

Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με το όνομά σου. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου και τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο όπως έλεγες. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή.

Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια, όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια, έγινες υπόδειγμα για πολλούς ανθρώπους, μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα επικεντρώνοντας στις χαρές της ζωής, τόνισε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος, εκφωνώντας τον επικήδειο για τη μητέρα του. Είμαι σίγουρος ότι θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα, κατέληξε.».

 

 

Η κόρη της αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της στο πλευρό των παιδιών. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε. «Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

 

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ, που είναι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. «Έφυγες όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια, χόρεψες το ζεϊμπέκικο της ζωής καλύτερα από όλους», είπε μεταξύ άλλων.

 

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, όπου ο Δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν, η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!