Συναγερμός σήμανε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος με 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα κόπηκε στα τρία κατά την προσγείωσή του.

Πρόκειται για αεροπλάνο 737-86J της Pegasus Airlines των εσωτερικών γραμμών Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο ασιατικό αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Αρχικά, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενα τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότσα, ανέφεραν πως στο περιστατικό έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 157.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε ο Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ωστόσο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και συνολικά 179 τραυματίες.
Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Τζαχίτ Τουρχάν.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης  Αλί Γερλικαγιά επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 άνθρωποι κι είχε αναχωρήσει από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, είπε ο ίδιος, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κρατηθεί στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και γλίστρησε για περίπου 50-60 μέτρα» εξήγησε ο Γερλικαγιά σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι διασώστες επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τον τελευταίο τραυματία επιβάτη.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, το αεροσκάφος με τους 77 επιβάτες καιτο 6μελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Το αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!