Σοκαριστικές καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον μάνατζερ και παρουσιαστή, Μένιο Φουρθιώτη.

Όπως αναφέρει η  «Αυγή», η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στην εφημερίδα «Documento», κατήγγειλε πως «όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία».

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα.

«Ήρθε σε μένα με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Ζητούσε να πληρωθεί το μήνα που έχασε» ανέφερε ο τότε υπουργός, προσθέτοντας πως ο Φουρθιώτης τον απειλούσε πως θα τον «τελειώσει». «Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

Ο Γιάννης Βρούτσης μάλιστα μίλησε και για πολιτικό κόστος που του προκάλεσε το επεισόδιο. Σημειώνεται πως λίγες μέρες μετά,  αποπέμφθηκε από το υπουργείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Μαξίμου να απαντήσουν τι τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ»

«Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας  ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν- Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει δε πως «ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε δε λέγοντας «Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιωτη;​».

Η καταγγελία Πολάκη

Στο κόλπο Φουρθιώτη αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του καταφέρεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του παρουσιαστή.

Ειδικότετα, ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:
«”ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ:

Τελικά δεν είσαι μόνο ένα τηλεοπτικό σκουπίδι αλλά και ένα απερίγραπτο ΛΑΜΟΓΙΟ όπως με πληροφορούν από το Υπουργείο Εργασίας .

ΑΛΗΘΕΎΕΙ ΤΟ γεγονός ΠΩΣ μπήκες στο πρόγραμμα “Συνεργασία” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE της Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τους μισθούς εργαζομένων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημιας;;

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ για 4 ΜΗΝΕΣ,από 60.000 ευρώ το μηνα(!!!!) ως προσωπικό μισθό(!!!!!) που δήλωσες πως έπαιρνες,μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι υπηρεσίες του Υπουργείου το Νοέμβριο του 2020 και να έρθει διάταξη από την τότε πολιτική ηγεσία που στα έκοψε;;;;;;

ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ,έπαιρνες βρε διεφθαρμένε ατζέντη;;;

Ήσουν εργαζόμενος;;;

Ποιος είσαι; Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ;

(Αυτά τα λεφτά λαμόγιο ,τα δήλωσες;; Πλήρωσες ασφαλιστικές εισφορές;)

Εμαθα πως είχες δηλώσει και άλλες 5-6 εικονικές εταιρείες με φιλους και κολλητούς σου που ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (60 και 70 έως και 80 χιλιαδες το μήνα)!!!!!!

Όταν η κοινωνία στενάζει από τη φτώχεια του λοκ νταουν ,εσύ βρε ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ πήρες 240.000 ευρώ ,ΑΕΡΑ ;;;;;;ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ,σου έβαλε ο Χρυσοχοϊδης ,14 αστυνομικούς να σε προστατεύουν και μια Θωρακισμένη BMW για να κυκλοφορείς;;;;

ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΜΕ!!!!”.»

Πηγή: Αυγή, avgi.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!