6 τρόποι για να μην μυρίζει ο σκύλος σας

6 τρόποι για να μην μυρίζει ο σκύλος σας

Έχει τύχει η μυρωδιά του σκύλου σας να σας φέρει σε δύσκολή θέση;

Το δέρμα ενός σκύλου είναι γεμάτο με αδένες που εκκρίνουν υγρό το οποίο προορίζεται για την προστασία του δέρματος του. Η σύνθεση αυτών των υγρών είναι ο λόγος για τον οποίο ο σκύλος σας μυρίζει. Και όταν η γούνα του βρέχεται, εκκρίνονται ακόμη περισσότερα και η δυσάρεστη μυρωδιά αυξάνεται.

1. Αποφύγετε τρόφιμα χαμηλής ποιότητας

Μια ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει τη μυρωδιά ενός σκύλου. Πολλές τροφές περιέχουν συστατικά που είναι δύσπεπτα και μπορεί να είναι η αιτία της οσμής του σκύλου. Λιγότερα χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, προσθήκη φρούτων και λαχανικών στο καθημερινό γεύμα του σκύλου σας μαζί με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό, βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκύλου σας.

2. Τακτικό βούρτσισμα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλά σωματίδια βρωμιάς βρίσκουν το δρόμο τους προς τη γούνα του σκύλου σας. Βουρτσίζετε τη γούνα του καθημερινά ώστε να απομακρύνονται τα ξένα σώματα και να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές.

3. Τακτικό πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων του σκύλου

“Μυρίζει σαν σκύλος εδώ” είναι μια έκφραση που την ακούμε συχνά. Μερικές φορές, αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά προέρχεται από το κρεβάτι του σκύλου σας. Προσπαθήστε να το πλένετε τακτικά και αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά.4. Συχνό βούρτσισμα δοντιών

Η οδοντική πλάκα και η τερηδόνα μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή. Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας τακτικά. Μη χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα, αλλά ειδική για σκύλους. Τα κόκαλα μάσησης συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση της πλάκα και στην ενίσχυση των δοντιών του σκύλου σας. Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ..

5.Χρησιμοποιήστε baking powder ως φυσικό ξηρό σαμπουάν

To baking powder μπορεί να εξουδετερώσει τη μυρωδιά του σκύλου σας. Απλά βάλτε λίγο στη γούνα του και κάντε απαλό μασάζ. Στη συνέχεια, βουρτσίστε μέχρι να φύγει όλο.

6. Kαθαρίστε τα αυτιά του

Η βρωμιά στα αυτιά μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες οσμές. Επειδή ο σκύλος δεν είναι σε θέση να καθαρίσει μόνος τα αυτιά του, πρέπει να το κάνετε εσείς. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή ειδικά μαντιλάκια και καθαρίστε προσεκτικά και απαλά για να αποφύγετε τον ανεπιθύμητο ερεθισμό.

Ο κτηνίατρος σας επίσης μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με την δυσοσμία του σκύλου σας και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top