Αυτά είναι τα ιδανικά κατοικίδια για τα παιδιά εάν ζείτε στην πόλη

Αυτά είναι τα ιδανικά κατοικίδια για τα παιδιά εάν ζείτε στην πόλη

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι η συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων εξαρτάται από την ανατροφή τους και από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν. Ακόμη και τα πιο τρυφερά ζώα μπορούν να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς εάν τους κάτι τους λείπει.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζώα που τείνουν να προσαρμόζονται καλύτερα στην συνύπαρξη με τα παιδιά.

Επιπλέον, ορισμένα κατοικίδια ζώα χρειάζονται σχετικά απλή φροντίδα, είτε λόγω του μικρού τους μεγέθους είτε λόγω του πιο ανεξάρτητου χαρακτήρα τους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα όταν μιλάμε για την κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου στην πόλη, ειδικά στην περίπτωση της διαμονής στο διαμέρισμα.

Για να σας βοηθήσουμε με αυτή την επιλογή, θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα κατοικίδια για παιδιά εάν ζείτε στην πόλη.

1. Γάτες

Οι γάτες μπορούν να είναι ιδανικές, καθώς είναι στοργικές και ανεξάρτητες. Θα προσαρμοστούν πραγματικά καλά στη ζωή μέσα σε ένα σπίτι και δεν χρειάζονται τόσο χώρο όσο τα σκυλιά, γι ‘αυτό είναι ιδανικές για διαμερίσματα.

2. Χάμστερ

Χωρίς αμφιβολία, τα χάμστερ είναι από τα καλύτερα κατοικίδια για τα παιδιά, αν ζείτε σε πόλη. Εκτός από την απαίτηση ελάχιστου χώρου επειδή ζουν κυρίως στα κλουβιά τους, τα χάμστερ είναι επίσης εύκολο να τα φροντίσετε και δεν χρειάζονται την ίδια προσοχή όπως τα σκυλιά ή οι γάτες.

3. Κουνέλια

Τα κουνέλια είναι επίσης άριστοι σύντροφοι για τα παιδιά, λόγω της παιχνιδιάρικης φύσης τους. Είναι επίσης ήπια και στοργικά ζώα που κάνουν λίγο θόρυβο.

4. Χελώνες

Οι χελώνες είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα πιο ήρεμο κατοικίδιο ζώο που είναι πιο ανεξάρτητο. Προσαρμόζονται εύκολα στη ζωή μέσα σε ένα διαμέρισμα και δεν χρειάζονται χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

5. Καναρίνια ή παπαγάλοι

Από την πλευρά τους, τα καναρίνια και οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά πουλιά και είναι ωραία παρέα για τα παιδιά. Μπορούν να γεμίσουν το σπίτι με χαρά. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα και την υγιεινή για να αποφύγετε παρασιτικές προσβολές και άλλα παθογόνα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι τα πουλιά είναι εξαιρετικά έξυπνα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να έχουν ένα περιβάλλον τόνωσης που να τα διεγείρει ώστε να αποφύγετε προβλήματα συμπεριφοράς και σημεία άγχους.

6. Ψάρια

Λογικά, τα ψάρια δεν μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο όπως τα υπόλοιπα ζώα που περιλαμβάνονται στη λίστα μας. Ωστόσο, μπορούν επίσης να είναι καλά κατοικίδια ζώα, ειδικά για οικογένειες που έχουν λίγο χρόνο ή διαθέσιμο χώρο. Κατά την επιλογή του σωστού ψαριού, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα είδη που θα ζήσουν μαζί στο ενυδρείο, καθώς και στη συντήρηση του νερού.

7. Σκύλοι

Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου σε αυτή τη λίστα – και τον καλύτερο φίλο των παιδιών. Τα σκυλιά είναι ικανά να διδάσκουν σε παιδιά πολλές αξίες, όπως η φιλία, η πίστη, η επιμονή, ο σεβασμός των διαφορών και η αγάπη άνευ όρων. Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά ζώα, αλλά απαιτούν προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα για να τα κρατήσετε υγιέστατα. Για το λόγο αυτό, πριν υιοθετήσετε ένα σκυλί, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο και χώρο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top