Γιατί πρέπει να αποφεύγονται τα ελαφρά χτυπηματάκια στο κεφάλι ενός σκύλου;

Γιατί πρέπει να αποφεύγονται τα ελαφρά χτυπηματάκια στο κεφάλι ενός σκύλου;

Τα ελαφριά χτυπηματάκια στο κεφαλάκι ενός σκύλου μοιάζει να είναι μια κίνηση έκφρασης συμπάθειας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είτε πρόκειται για δικό σου σκυλάκι, είτε για το σκυλάκι ενός φίλου, είτε απλά για μια συμπαθητική φατσούλα που συνάντησες στο πάρκο.

Αυτό πολλές μπορεί να εκλαμβάνεται από έναν σκύλο (ανεξαρτήτως μεγέθους ή ράτσας) σαν μια μορφή επιθετικής συμπεριφοράς. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι σκύλοι δεν επιθυμούν την υπερβολική ενασχόληση οποιουδήποτε με το κεφάλι τους. Άρα αν η πρώτη σου προσέγγιση σε έναν σκύλο είναι με ένα χαριτωμένο χτύπημα στο κεφάλι να ξέρεις ότι δεν κάνεις καλή αρχή.

Πώς πρέπει να προσεγγίζεις έναν σκύλο λοιπόν;
 


1. Προσέγγισέ τον από πλάγια και χαμήλωσε στο ύψος του σκυλιού.

2. Δώσε του χώρο και άφησέ τον να σου δείξει αν εκείνος θέλει να σε προσεγγίσει πρώτος.

3. Πρόταξέ του το χέρι σου και αν το μυρίσει είσαι σε καλό δρόμο.


Ένα ελαφρύ χτύπημα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηριστεί σαν κάτι κακό. Eιδικά όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που αγαπούν πολύ τα ζώα. Είναι όπως το χτύπημα στην πλάτη ενός ανθρώπου στον οποίο θέλεις να δείξεις τη συμπάθεια, την επιβράβευση ή την υποστήριξη σου.

Αν είσαι από εκείνους που προτιμούν αυτό τον τρόπο χαιρετισμού, επίλεξε να το κάνεις σε άλλα μέρη του σώματος όπως: Το στήθος, η ραχοκοκαλιά, οι ώμοι ή κάτω από το σαγόνι. Αλλά πάντα έχοντας στον νου σου ότι πρέπει να τον πλησιάσεις από τα πλάγια. Προκειμένου να μη νιώσει απειλητική διάθεση από τη μεριά σου.

 

Φρόντισε να είσαι «ευγενικός» με το χτύπημα και απόφυγε το χτύπημα σου να είναι περισσότερο δυνατό από όσο πρέπει. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να είναι σαν χάιδεμα για το σκυλάκι και θα ανοίξει δρόμο για περαιτέρω αγκαλιές και παιχνίδια.

 

 

 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top