Πώς φροντίζουμε και περιποιούμαστε σωστά μια γάτα Sphynx

Πώς φροντίζουμε και περιποιούμαστε σωστά μια γάτα Sphynx

 

Είναι τρυφερές και αξιαγάπητες, ιδανικές για όσους θέλουν ένα ζώο που αναπτύσσει στενό δεσμό με τον ιδιοκτήτη του. Οι Sphynx διαθέτουν εξαιρετικό χαρακτήρα, απαιτούν όμως ειδική περιποίηση καθώς δεν έχουν καθόλου τρίχωμα. 

Συχνό και προσεκτικό μπάνιο

Στις γάτες Sphynx τα έλαια που εκκρίνονται από το δέρμα, για την περιποίηση της τρίχας, στη δική τους περίπτωση μένουν πάνω στo δέρμα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνότερα μπάνιο. Άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να κάνει μπάνιο μια Sphynx είναι το ότι το δέρμα της λερώνεται όπως το παιδικό δέρμα.

Όπως είναι γνωστό το συχνό μπάνιο δεν ενδείκνυται γενικότερα στις γάτες, στην περίπτωση της Sphynx όμως πρέπει μια φορά την εβδομάδα να την κάνουμε μπάνιο με ένα ειδικό σαμπουάν για γάτες. Ο ευκολότερος και προτιμότερος τρόπος για να της κάνουμε μπάνιο είναι σε μια λεκάνη με ζεστό νερό όπου έχουμε ρίξει μία δόση σαμπουάν. Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται στον ήλιο αφού κινδυνεύει να πάθει εγκαύματα όπως συμβαίνει και στο ανθρώπινο δέρμα από την παρατεταμένη ηλιακή ακτινοβολία. 

Διατροφή με υψηλή θερμιδική αξία 

Οι  Sphynx έχουν την τάση να θέλουν να δοκιμάζουν όλες τις γεύσεις! Είναι μάλιστα τόσο περίεργες και προσηλωμένες στο αφεντικό τους που γίνονται ιδιαίτερα «φορτικές» μέχρι να φάνε ότι τρώει και εκείνος! Πεισματάρες δηλαδή! Εξυπακούεται ότι αυτή η διατροφή δεν είναι κατάλληλη για γάτες. Παρόλα αυτά αν κάποιες φορές θέλουμε να προσφέρουμε στη Sphynx μας φαγητό από το δικό μας – για να ικανοποιήσουμε και την περιέργεια της –  θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό θα μαγειρευτεί όπως και το φαγητό που προορίζεται για ένα άτομο με προβλήματα στο στομάχι.

Δηλαδή ανάλατο και χωρίς μπαχαρικά. Δεν το κάνουμε όμως σε καμία περίπτωση συνήθεια και της δίνουμε τροφή παρασκευασμένη ειδικά για γάτες, είτε σε ξηρή μορφή είτε σε μορφή κονσέρβας, που περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός της. Και να έχετε υπόψη σας ότι η διατροφή της γάτας Sphynx διαφέρει από αυτή οποιασδήποτε άλλης γάτας στο γεγονός ότι λόγω υψηλού μεταβολισμού, και προκειμένου να κρατήσουν σταθερή τη θερμοκρασία στο σώμα τους, χρειάζονται ένα είδος με υψηλή θερμιδική αξία και με αυξημένο ποσοστό λίπους, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top